Mengejar Kejayaan dan IMPIAN

Berjumpa kembali. Pada kali ini aku ingin mengajak anda untuk merenung dan memikirkan tentang orang-orang yang berjaya, cara kerja mereka, mindset, disiplin, kehidupan peribadi dan bagaimana mereka berjaya dalam bidang masing-masing. Mengapa aku mengajak anda semua untuk melakukan ini? Aku kerap kali dihujani dengan persoalan dari pengunjung kolam ternakan lintah. “Bolehkah perternakan lintah ini berjaya dan menghasilkan pendapatan yang lumayan?” soal mereka. Soalan ini begitu sukar sekali untuk aku jawab sebenarnya.

Baiklah mari kita lihat preview dari blog motivasi KEJAYAAN.NET Artikel terbarunya menceritakan tentang rahsia kejayaan Warren Buffet. Siapa Warren Buffet? Beliau mendahului Bill Gates dan kini menjadi orang yang terkaya di dunia. Jika Bill Gates dalam bidang perisian komputer, Warren Buffet pula dalam bidang pelaburan.

Untuk mencipta kejayaan, kita yang mesti memetakan minda kita kearah mana yang perlu kita tuju. Tetapkan matlamat yang ingin dicapai. Gerakkan langkah pertama dengan semangat dan azam yang tinggi. Usahakan dengan kesungguhan untuk berjaya dan ketepikan unsur-unsur negatif yang sentiasa ingin mencelah dalam minda. Insyaallah usaha kita pasti akan berjaya.

Advertisements

Tinggalkan komen

Filed under jutawan lintah, ternak lintah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s